به گزارش راهبرد معاصر، دارندگان سهام عدالت می توانند برای اطلاع از ارزش روز سهام عدالت خود به سامانه بورسی سهام عدالت مراجعه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشاهده ارزش روز سهام در سامانه بورسی سهام عدالت با راهبرد معاصر همراه باشید.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت را راهاندازی کرد.
مشمولان سهام عدالت با مراجعه به آدرس اینترنتی sahamedalat.ir با انتخاب گزینه مشاهده دارایی سهام عدالت میتوانند جزئیات دارایی واقعی سهام عدالت خود را بهتفکیک شرکتهای بورسی و تعداد و ارزش هر سهم مشاهده کنند.
بر این اساس، برخی افرادی که ارزش اسمی سهام عدالت آنها عدد ۵۳۲ هزار تومان است، طی روز جاری یعنی ۹ خرداد ۹۹، ارزش واقعی سهام عدالت آنها در بیش از ۳۶ شرکت بالای ۸ میلیون و ۳۱۲ هزار تومان است. البته بهدلیل اینکه ممکن است افرادی با همین میزان ارزش اسمی سهام عدالت، سهمهای متفاوتی از شرکتهای دیگر بورسی را داشته باشند، جمع ارزش واقعی سهام عدالت آنها رقم دیگری باشد.
در سایت سهام عدالت نوشته شده است: "این درگاه بهمنظور مشاهده اطلاعات صورت وضعیت دارایی سهام عدالت برای سهامدارانی که قبلاً روش سهامداری مستقیم را انتخاب نمودهاند، توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه طراحی شده است.
لازم به توضیح است که جهت ثبت سفارش فروش سهام میتوانید به بانکهای عامل مراجعه فرمایید و یا در صورت تمایل از طریق کارگزاریهای فعال بازار سرمایه مطابق با شرایط مصوب اقدام فرمایید. "
این درگاه به منظور مشاهده اطلاعات صورت وضعیت دارایی سهام عدالت برای سهامدارانی که قبلا روش سهامداری مستقیم را انتخاب نمودهاند، توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه طراحی شده است.
فروش سهام عدالت
لازم به توضیح است که جهت ثبت سفارش فروش سهام میتوانید به بانکهای عامل مراجعه فرمائید و یا در صورت تمایل از طریق کارگزاریهای فعال بازار سرمایه مطابق با شرایط مصوب اقدام فرمائید.
با توجه به آمار و رقمهای ارائه شده در حال حاضر ارزش روز سهام عدالت هر یک از مشمولان بیش از ۱۷.۴ برابر شده است. به عنوان مثال ارزش روز سهام عدالت فردی که ارزش اسمی سهام عدالت وی یک میلیون تومان است در حال حاضر ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میباشد و شخصی هم که ارزش اسمی سهام عدالت وی ۵۰۰ هزار تومان بوده، در حال حاضر صاحب ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سهام عدالت است.
نکته قابل توجه در زمینه ارزش روز سهام عدالت مشمولان این است که با توجه به نوسانات بازار سرمایه، ارزش روز سهام هر یک از مشمولان تغییر یافته و افزایش و کاهش مییابد.
بر این اساس با توجه به فراهم آمدن شرایط فروش ۳۰ درصدی سهام عدالت به صورت وکالتی از طریق بانکها، سهامدارانی که ارزش اسمی سهام عدالت آنها یک میلیون تومان است حدود ۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اسمی سهام عدالت آنها ۵۰۰ هزار تومان است، مبلغ ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان از طریق بانکها دریافت خواهد کرد.
از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فوت شدند که سهام عدالت بیش از ۲۰ هزار نفر به وراث منتقل شد.
وراث میتوانند با مراجعه به سایت شرکت سپرده گذاری به صورت آنلاین از طریق میز خدمت، گواهی حصر وراثت را در سامانه بارگزاری کنند و شرکت سپرده گذاری بعد از استعلام مدارک، سهام عدالت را بین وراث تقسیم میکند.
سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، ضمن تشریح جزئیات فروش این سهام، اعلام کرد: افرادی که برای فروش سهام عدالت به کارگزاریها مراجعه میکنند، میتوانند سهام هر یک از شرکتها را تا ۳۰ درصد انتخاب کرده و بفروشند اما افرادی که از طریق بانک نسبت به فروش اقدام میکنند نیازی به کد بورسی ندارند و با کد ملی ۳۰ درصد از ارزش سهام خود را بدون تعیین نوع سهام و به انتخاب بانک میفروشند.
حسین فهیمی با اشاره به آغاز فرایند فروش سهام عدالت از طریق بانکها، اظهار کرد: نخستین بسته پیشنهادی بانکها برای افرادی که روش مستقیم را انتخاب و برای سفارشگیری به شعب بانکها مراجعه کرده بودند، روز گذشته فروش رفت. در واقع مشمولان سهام عدالت میتوانند پس از انتخاب روش مستقیم برای مدیریت سهام خود، با مراجعه به بانکها ۳۰ درصد سهام خود را بفروشند. البته سهامدار در تعیین ۳۰ درصد نقشی ندارد و انتخاب آن بر عهده بانک است.
به گفته وی، زمانی که فرد برای فروش سهام خود به بانک مراجعه میکند نیازی به ارائه کد بورسی ندارد و فقط باید کد ملی ارائه دهد.
سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت در ادامه درمورد مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند و قصد دارند سهام خود را از طریق کارگزاریها بفروشند نیز توضیح داد: در این روش سفارشگذاری از روز گذشته آغاز شده است و کارگزاران از امروز (۱۱ خرداد) شروع به معامله میکنند.
فهیمی در تشریح تفاوت فروش سهام عدالت از طریق بانک با کارگزاری نیز توضیح داد: افرادی که به بانک مراجعه میکنند، سفارش فروش یکجا برای ۳۰ درصد از سهام را وارد میکنند. اما افرادی که به دفاتر کارگزاری مراجعه میکنند انتخاب با خودشان است. در واقع میتوانند هر یک از شرکتهایی که در سبد خود دارند را تا ۳۰ درصد انتخاب کنند و برای فروش بگذارند. البته سقف را کارگزار تعیین میکند.
همچنین سعید اسلامی - عضو شورای عالی بورس - نیز درمورد نحوه فروش سهام عدالت به ایسنا توضیح داد: شرکتهایی که در سبد سهام عدالت هستند، کد جداگانهای دارند؛ یعنی اگر سهامدار سهام شرکت ایکس را در پرتفوی خود دارد، سهمی که از این شرکت از طریق سهام عدالت به این فرد تخصیص پیدا میکند، کد جداگانهای دارد.
بر اساس این گزارش، مشمولان سهام عدالت تا ساعت ۲۴ پانزدهم خردادماه فرصت دارند با مراجعه به آدرس اینترنتی WWW.SAMANESE.IR روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. عدم مراجعه به این سامانه به معنی انتخاب روش غیر مستقیم است.